Muggenschild

Handige weetjes
Plaats reactie
Japio
Site Admin
Berichten: 13
Lid geworden op: 12-09-2014 06:50

Muggenschild

Bericht door Japio » 13-09-2014 20:30

ik krijg veel vragen en beklagingen van mensen die het steeds maar weer hebben over die vervelende muggen die je zo heerlijk leeg kunnen zuigen en ín de nacht zo heerlijk rond je oren kunnen zoemen.
insmeren inspuiten, aparaten in t stopcontact, geurkaarsen pffffffffffffff, ehhh knoflook om je nek.
Maar toch is er altijd weer eentje die je te pakken heeft gehad en daar zit ie, patsssssssssssssss.
Zo die doet t geen tweede keer en een mooie rode vlek kleurt de binnenzijde van het pas wit geschilderde complex waar jij met je vakantie verblijft, en nog en en nog een.....................
Een klamboe kan een oplossing zijn, gespannen rond je bed maar ja dan moet je een goede hebben die ook nog een de juiste mazen heeft zodat de kleintjes niet alsnog feest vieren binnen het tentje.
Dus koop een goede, geen aldi of xenos maar een die geimpregneerd is, zo een gaat een jaar of 3 a 4 mee, de muggen komen niet eens in de buurt van zo een net.
Ja en dan hoe hang je zo een net op?
Touwtje zus touwtje zo, wel of niet aan t lampje wat toch al niet te stevig hangt.................................
Ik heb gebruik gemaakt van 2 glasfiber tentstokjes die aan d voorzijde en de achterzijde een boog vormen waarover je simpel het net gooit en wallahhh.
Een ongestoorde nachtrust.
O ja en bij aankomst even de wastafel volledig vol laten lopen zodat het water ook in de overloop stroomt, een broedplaats van muggen en voor de rest van de vakantie plak je er een wc papiertje voor, net zoals bij het putje

Plaats reactie